måndag 31 oktober 2011

Thanksgiving - pecanpie


I helgen hade vi och fyra vänner Thanksgiving-middag (det är lite tidigt jag vet, men det var det enda datumet när 6 vuxna var lediga samtidigt innan jul...)
Till efterrätt gjorde jag pecannötpaj.

Du behöver detta till pajskalet:

3 dl vetemjöl
120 g mjölkfritt smör
3 krm salt
3 krm strösocker
3 msk vatten

Tryck ut degen i en springform (med löstagbara kanter) och ställ den i frysen 10 min. Nagga sedan skalet med gaffel och förgrädda i 200 grader i 10 min.


Till fyllningen behöver du:

120 g smör
1 msk vetemjöl
1 dl maizena
3 dl lönnsirap
1,2 dl strösocker
3 krm salt
1 tsk vaniljsocker
175 g pecannötter

Koka samman allt utom nötter och vaniljsocker. Låt detta svalna till rumstemperatur och blanda sedan i hackade nötter och vaniljsocker. Häll detta i pajskalet och garnera med några hela pecannötter. Servera med lite vispgrädde. (Pajen behöver stå kallt igen när den skurits upp annars flyter den gärna ut).


En bit pecanpaj med grädde och pumpapaj med vaniljsås.

Inga kommentarer: