måndag 31 oktober 2011

Färsk persiljepasta med vitvinsås


I fredags gjorde vi pasta igen. Det är väldigt lätt har jag kommit på. Färsk pasta är ju dessutom mycket godare än torrvara.

Färsk persiljepasta (2-3 port)
4 dl vetemjöl
3 msk olivolja
3 msk hackad persilja
salt
vatten

Blanda samman allt till en jämn deg, knåda degen ca 10 min och ställ kallt en stund.


Arbeta degen i pastamaskin.


Häng upp pastan så det inte fastnar i varann.

Vitvinsåsen:
Jag andvände grädde och ost som grund och hackade ner lök, champinjoner och persilja.

Du behöver:
1 pkt färskost (tofuline)
1 tetra matlagningsgrädde
4-5 färska champinjoner
1 gul lök
3-4 msk hackad persilja
4-5 msk vitt vin
grönsaksfond
salt
peppar
olivolja
maizena

Fräs löken och champinjonerna så de får färg. Tillsätt kryddor, fond, persilja, ost, maizena. Blanda noga samman. Tillsätt grädden och låt koka upp. Koka sedan på låg värme.
Koka upp vatten till pastan. Koka pastan 2-3 minuter och häll sedan av vattnet.
Servera!

Inga kommentarer: