söndag 26 oktober 2008

VANILJBULLAR MED VINBÄRSRÖRA

Välkomna till en blogg!
Här kommer ni få se och läsa om vegansk mat och bakning.
Vi börjar med ett bullbak jag företog mig i fredags eftermiddag.
Eftersom jag är oförmögen att följa ett recept eller göra samma sak två gånger blir varje bakning eller matlagning annorlunda och dessutom skapas något nytt varje gång.

RECEPTET:
Leta upp ett grundrecept på vetebröd,
följ det men byt ut smöret och mjölken
till mjölkfritt smör och havremjölk.
Tillsätt dessutom en vaniljstång i degen,
jäs i trettio minuter under bakduk.


Snoppa bären om de inte redan är rensade.


Blanda bären med 100 gram mjölkfritt smör, ½ deciliter florsocker och 2 deciliter socker.


Bred ut smeten på den utkavlade degen, vik upp sista biten så inte smeten rinner ut.
Jäs under bakduk i trettio minuter, garnera med pärlsocker och grädda i 225 grader i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.


Sen är det klart.
Lycka till med bakningen!

Inga kommentarer: