tisdag 8 november 2011

Saffranspasta med tryffelsås


Vi läste att vår lokala mataffär börjat sälja tryffel från Gotland så vi passade på att skaffa hem lite.
Det blev en sås med grillade grönsaker, sour cream och riven tryffel, till det hemgjord pasta med saffran.

Du behöver:
En bit tryffel
1 pkt vegansk sour cream (syns på bilden med pastan)
1 pkt matlagningsgrädde
½ gul paprika
½ röd paprika
5 färska champinjoner
1 knippe grön sparris
1 röd lök
lite färsk hackad persilja

Dela paprikan i lagom stora bitar och grilla i ugnen lite. Stek tärnad svamp och lök. Koka sparrisen lite. Lägg allt i en kastrull och häll på sour cream och blanda noga. Red av lite och slå på grädden och den rivna tryffeln. Tillsätt persilja mot slutet ihop med salt och peppar.


Det ser rätt häftigt ut, eller hur?


Börja med att blöta upp ett paket saffran i lite ljummet vatten så att smakerna kommer fram mer. Blanda sedan mjöl, olivolja, saffransvattnet och lite salt till en jämn deg och arbeta degen 10 min. Lägg kallt. Arbeta sedan i pastamaskin och koka pastan 1-2 min.

Inga kommentarer: