måndag 19 september 2011

"Som fläskfilé"


Här är gårdagens söndagsmiddag. Marinerade, stekta sojafileér och tzaybitar, hasselbackpotatis, grönsallad med vitlökskrutonger och avokadokräm på färskost.

Avokadokräm:
3 mogna avokado
1 pkt original färskost (tofuline)
4 små gröna chilifrukter
1 vitlöksklyfta
lime
färsk basilika
salt
peppar

Kärna ur och mosa avokado. Hacka chili och vitlök och blanda samman allt till en jämn kräm.

Marinerade sojafileér är enligt utsago svårt att skilja från fläskfileér :)

4 kommentarer:

Christine sa...

åh, allt du gör ser så satans gott ut, har hittat flera recept här som har blivit nya favoriter. :)

V(EG)ANLIG MAT sa...

vad roligt att du testar recepten!
jag hittar på dem under tiden jag lagar mat :) låt fantasin flöda!

Christine sa...

haha, desvärre har jag ingen fantasi vad det gäller matlagning, speciellt inte vad det gäller veganskt och vegetariskt, blir lätt att jag äter samma saker flera gånger i veckan. Hade gärna haft din kreativitet :)

V(EG)ANLIG MAT sa...

Ja haha, när jag inte lagar mat så tänker jag på mat eller bläddrar i kokböcker ;)
Matlagningsprogram kan ge mycket inspiration, man får tänka om i veggo bara. Lycka till!