tisdag 16 augusti 2011

Heldag med hamburgare - chili cheese





I lördags hade jag och Viktor hamburgar-heldag och gjorde bl a veganska chili cheese! Helt galet gott, det måste vi göra om snart :)
Det var lättare än jag trott. Vi började på fredagen med att göra osten.



Det här behöver du:


300 g silken tofu
2,5 dl havregrädde
1 tsk risvinäger
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta

Mixa detta i stavmixer till en jämn smet.

Häll det i en kastrull ihop med:

25 g mjölkfritt margarin
4 msk agar agar-flingor

Koka på svag värme tills flingorna lösts upp. Ställ allt i en burk i kylen ett par timmar eller över natten så det sätter sig ordentligt.


Riv osten på den grövre sidan och hacka i en halv grön paprika och en halv röd chilifrukt i blandningen. Krydda med lite cayennepeppar.


Tillsätt lite ljummet vatten och krama till bollar. Ställ i kylen.


Blanda frityrsmeten. Du behöver:

1½ dl vetemjöl
2 krm salt
1½ dl lättöl

Ställ i kylen.
Vänd bollarna i smeten och sedan i lite ströbröd. Fritera i en stekpanna i olja. Klart!

2 kommentarer:

Emil sa...

Det där verkar schysst, måste testa.

Anonym sa...

Menar du flingor? Jag har agarpulver.. hrm.. konvertering, jobbigt..