fredag 14 november 2008

Indiska lökplättar

Idag har jag gjort indiskt.
Det blev friterade lökplättar med lite färs i.


Sånthär behöver man - kikärtsmjöl.
Dessutom vanligt mjöl, ett "ägg", paprikapulver eller chili, bakpulver och vatten.
Sen hackar man lök och vitlök och blandar ner det i smeten.


Då ser det ut så här (innan löken).
Fyll sedan en panna med ungefär i centimeter olja, och grädda några minuter på varje sida.


Då ser det ut så här! Servera med ris, grönsaker och någon sås på curry. Det passar bra.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Var köper du "ägg" ??
Fast jag kommer visserligen bli en Vegan som äter ägg
*kan det finnas såna* ?!?!?!?!
Jag kan nämligen leva med att äta ägg som kommer från grannens hönor som får gå runt och Strutta i trädgården tills de blir gamla, antingen de ger några ägg eller inte. Han har dom bara som sällskap, men ägg lägger dom ändå ;o)
fast det kan ju vara bra att veta var man hittar "veganägg"
Ha en bra helg!
Kram

V(EG)ANLIG MAT sa...

Hej Lena!
Mitt äggersättningspulver hittade jag på ica, på den glutenfria avdelningen. det brukar heta något i stil med "No egg" eller så.

Anonym sa...

Sweet recept, kommer definitivt att testa. Tackar dessutom för tipset om äggersättning.

Dethär verkar vara en blogg värd att följa. :)

V(EG)ANLIG MAT sa...

tack anonym!