onsdag 22 februari 2012

Mer budgetmat - ört & vitlöksdoftande piroger


Piroger är en annan sak som är billigt och lätt att göra. Fyllningen gör du av saker du har hemma och degen är väldigt lätt den med. Dessutom kan du göra flera åt gången och frysa in till senare.


Jag fyllde dem med champinjoner, vitlök och lite andra grönsaker jag hittade i kylen, och strödde lite parmesan över innan jag bakade ihop pirogerna.


Ute ur ugnen.

4 kommentarer:

Hälsokick sa...

Piroger har jag bara testat att göra en enda gång, men jag älskar idén för man kan ju stoppa i nästan vad som helst som man har hemma!

V(EG)ANLIG MAT sa...

visst är det så! den bästa kamraten i köket är fantasin!

Marika från Två arga vegetarianer sa...

Kan man inte få receptet på degen? Jag är i stort behov av bra degrecept :)

V(EG)ANLIG MAT sa...

Hej Marika!
Jag använder mig av så enkla degar som möjligt. Minns inte helt men tror jag använde det här som grundrecept:

50 g jäst
5 dl vatten
2 msk olivolja
2 tsk salt
13 dl vetemjöl

1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37°. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg.
Jäs under duk ca 40 min.
2. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 16 delar

Jag använder nästan alltid torrjäst, då brukar det alltid bli bra. Lycka till!