måndag 13 februari 2012

Billiga veckan - eller "vi som har dåligt med pengar"


Det är inte svårt att göra god, billig mat. Tänk efter lite innan ni går och handlar bara. Kolla på kilopriser och fall inte för "2 för 30:-!" innan ni försäkrat er om att det verkligen blir billigare att köpa flera förpackningar. Passa på att köpa svenska rotfrukter nu när det är säsong för det, de är ofta billiga.
Halvfabrikat går oftast att göra själv från grunden - då blir det mycket billigare men kräver lite tid. Gör gärna mycket mat på en gång ni kan frysa ner i styckförpackningar. På så sätt slipper ni kasta mat som blivit över och stått i kylen för länge.
Här ovan gjorde jag egna vårrullar. En förpackning stora vårrulle-degplattor kostar ca 20:- i orientaliska matvarubutiker. En förpackning innehåller 40 st ark.
Fyllningen innehåller sojafärs (ok inte så billigt, men det går lika bra med bönor eller linser), gul lök, vitkål, röda linser och lite bulgursallad från dagen innan som jag även blandade i. Stek samman detta till en fast färssås och fördela jämnt i degarken. Rulla och vik in sidorna. De går att frysa ostekta. Gott!

1 kommentar:

Hälsokick sa...

Bra inlägg och tips, har aldrig testat att göra egna vårrullar!