måndag 5 mars 2012

Grillpremiär med kebabspett


I helgen hade vi grillpremiär, det var ju så underbart väder!
Jag vet inte varför jag inte kom på idén att använda sojafärs till biffar och dylikt förrän för ett par månader sedan, men nu använder jag det jättemycket.
Man kan göra en väldigt enkel smet till biffar, hamburgare, korv, spett osv.

8 kebabspett:

4-5 dl kokt sojafärs (koka i soya och grönskasbuljong)
1 hackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl ströbröd
2 dl maizena eller vetenmjöl (blir smeten för rinnig, använd mer av mjöl eller strödbröd tills den håller ihop bra)
krydda med spiskummin, chili, paprika, salt och peppar

Forma smeten runt grillspett i metall och lägg på grillen.

Till detta gjorde vi vår bästa salsa som består av chili, tomater, avokado, majs, vitlök och bladpersilja. Mycket gott och friskt till grillat!

1 kommentar:

Unknown sa...

Härlig blog. Kommer garanterat att följa den, härliga recept :)