söndag 8 januari 2012

Bulgursallad med färsbiff


Vad gott med sallad! Det är inte ofta det blir av att vi gör en sallad. Denna blir ett fräscht komplement till färsbiffen.

Färsbiff
Du behöver:
3 dl sojafärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 msk kapris
½ chilifrukt
mjöl
ströbröd
vitpeppar
paprikapulver

Koka färsen i soja och vitpeppar. Hacka grönsaker och lök. Pressa ur färsen och blanda ihop alla ingredienser till en fast smet som du sedan ställer kallt.

Bulgursallad
Du behöver
3 dl bulgur
körsbärstomater
paprika
scharlottenlök
chili
purjolök
oliver
gurka
bladpersilja
olivolja

Koka bulgur och hacka alla grönsaker. Blanda samman allt med olivolja.
Severa salladen kall till smörstekta biffar.

Inga kommentarer: