tisdag 26 oktober 2010

Biffar på bönor


Man kan komma undan billigare än att handla dyrt sojaprotein om man bor i en mindre stad där det inte råkar finnas någon affär som säljer det billigt, exempelvis Göteborg.
Bönor och linser innehåller massor av protein och går att variera på hundratals sätt.
Idag har jag gjort biffar på svarta bönor och sojabönor.

3 dl svarta bönor
1 dl sojabönor
(bönorna blötläggs över natten och kokas sedan ca 45 minuter)
4 kokta potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk krossat linfrö
kryddor
ströbröd

Mixa bönorna och koka potatisen. Hacka lök och stek den mjuk. Blanda allt utom ströbröd och krydda efter behag tills det blir en fast smet. Forma biffar och vänd i ströbröd.
Antingen steks biffarna direkt eller så kan man frysa in dem och steka några i taget.
Denna smet ger ungefär 15 biffar.

1 kommentar:

Malin sa...

Steker du dem i smör eller olja?