söndag 21 april 2013

Ricotta med vitlök och basilika

 Den här osten passar som fyllning i pasta, till pastarätter och på pizza.

Du behöver:

350 gr fast tofu
0,75 dl vegansk naturell yoghurt
1 tsk bjäst
1 tsk citronjuice
½ tsk salt
2-3 vitlöksklyftor
1½ dl finhackad basilika

Lägg alla ingredienser i en skål och mosa sönder allt till en jämn massa. Kyl.

1 kommentar:

Pauliina sa...

Åh, måste bara säga att din blogg är superduper! Jättehärliga recept och riktigt kul att du bor i grannstaden (jag bor i Linköping), för då vet man att det du köper går att få tag på här i närheten. Tänkte bara kolla var du handlar det mesta av dina veganska varor, som ost, korvar etc. Är det Big heart, mataffärer eller någon hälsokost? Tänkte nämligen ta mig en sväng förbi Norrköping någon dag och handla hem lite grejer.