fredag 25 maj 2012

Burgarbröd

Long time no sea sailors! Jag är upptagen med uppsatsskrivning i statsvetenskap men här ska ni få ett awesome recept på hamburgerbröd!
Detta behöver du:
200g / 2 dl vatten 0,5 dl pulvermos 50g mjölkfritt smör 300g / 3 dl sojamjölk 20g torrjäst 30g socker 5g salt 600g Manitoba Cream (ett speciellt vetemjöl) 1 tsk No Egg (bladat med 2 tsk vatten)
Koka upp vatten och rör i potatismospulvret (se till att du köpt ett som inte innehåller mjölk!). Låt svalna. Blanda i jästen (jag använder alltid torrjäst) i mjölet tillsammans med resten av de torra ingredienserna. Värm mölken till 40 grader (vätskan måste vara lite varmare än vanligt när man använder torrjäst, annars aktiveras den inte). Arbeta ihop en ganska fast deg. Blanda ner små bitar i taget av smöret. Blanda ordentligt. Vänd ner äggblandningen och blanda tills degen gått ihop igen. Jäs en timme under bakduk. Forma sedan lagom stora bröd och jäs ytterligare en timme. Manitoba cream har mycket bättre jäsegenskaper än vanligt vetemjöl så det kommer jäsa ordentligt! Ställ en ungsfast form i ugnen med vatten i, långt ner. Grädda i 200 grader i ca 15 min. Du får ett väldigt mjukt och gott bröd!

Inga kommentarer: