söndag 30 augusti 2009

Recept på Marocko-kakor

På begäran av en läsare kommer här receptet på Marocko-kakor.
Jag använde receptet till korintkakor men hade istället för kortinter
hackad mörk choklad och rostade hackade paranötter.
Chokladen kan vara vilken som helst som inte innehåller mjölkpulver,
grädde, smör eller vad som nu kan tänkas vara o-veganskt :)
Vanlig mörk blockchoklad använde jag till exempel.
Paranötter är lätta att känna igen på sin stora storlek och de finns
i naturgodishyllan. Om det finns flera sorter att välja på, välj de som är naturella.

Du behöver detta till kakorna:

1 ugn som är värmd till 200 grader
200 gram carlshamns mjölkfria margarin
ca 100 gram hackad mörk choklad
ca 6-7 paranötter, hackade
4½ dl vetemjöl
4 msk socker

Det blir cirka 50 kakor om man gör dem små, men stora är ju också gott!

Hacka chokladen och paranötterna i önskad storlek. Värm en stekpanna till medeltemperatur. Lägg i nötterna och vänd ofta så de inte blir brända. När de fått lagom mycket färg är de klara.
Rör matfett och socker. Tillsätt nötterna och chokladen (nötterna kan gärna svalna lite så de inte smälter chokladen innan den kommer i ugnen). Tillsätt mjölet.
Arbeta samma degen och forma den sedan till små bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Klart!

Inga kommentarer: