tisdag 16 augusti 2011
Heldag med hamburgare - chili cheese
I lördags hade jag och Viktor hamburgar-heldag och gjorde bl a veganska chili cheese! Helt galet gott, det måste vi göra om snart :)
Det var lättare än jag trott. Vi började på fredagen med att göra osten.
Det här behöver du:
300 g silken tofu
2,5 dl havregrädde
1 tsk risvinäger
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
Mixa detta i stavmixer till en jämn smet.
Häll det i en kastrull ihop med:
25 g mjölkfritt margarin
4 msk agar agar-flingor
Koka på svag värme tills flingorna lösts upp. Ställ allt i en burk i kylen ett par timmar eller över natten så det sätter sig ordentligt.
Riv osten på den grövre sidan och hacka i en halv grön paprika och en halv röd chilifrukt i blandningen. Krydda med lite cayennepeppar.
Tillsätt lite ljummet vatten och krama till bollar. Ställ i kylen.
Blanda frityrsmeten. Du behöver:
1½ dl vetemjöl
2 krm salt
1½ dl lättöl
Ställ i kylen.
Vänd bollarna i smeten och sedan i lite ströbröd. Fritera i en stekpanna i olja. Klart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Det där verkar schysst, måste testa.
Menar du flingor? Jag har agarpulver.. hrm.. konvertering, jobbigt..
Skicka en kommentar