söndag 19 juni 2011
Hur man vegan-bakar.
Allt är lätt när man kan det. När jag gör mjuka kakor brukar jag utgå ifrån ett vanligt recept på sockerkaka, men byta ut det som inte är veganskt mot alternativ.
Grundrecept: sockerkaka
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vanillinsocker
2 dl socker
2 tsk No Egg, äggersättningspulver (finns i glutenfria hyllan/hälsokosten)
1 dl soja/havremjölk
50 g smält mjölkfritt margarin
+ valfri smaksättning
Blanda och gör som vanligt när du gör en sockerkaka. Äggpulvret blandar du ut i 4 tsk vatten. Blanda ägget och sockret.
Här ovanför har jag hackat mandel och blandat i smeten samt sparat lite till garnering ihop med lite björnbär och råsocker. 175 g i ugnen, mitten/långt ner. Lycka till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hur länge har du den inne?
ca 45 min
Skicka en kommentar