måndag 21 november 2011
Lingoncheesecake med pepparkaksbotten
Jag började fundera på hur man kunde göra en julig version av cheesecake och kom på att man kan byta ut digestivebotten mot pepparkakor och smaksätta fyllningen med lingon samt garnera med lingon.
Jag använde:
ca 45-50 mellanstora pepparkakor
125 g smält mjölkfritt smör
Krossa pepparkakorna och bland med det smälta smöret. Tryck ut i en springform och ställ kallt
Fyllning:
1 pkt vegansk färskost
2 dl vegansk vispgrädde
4 msk canderel/3 msk vanligt socker
1 pkt lingon
Vispa grädden samt blanda osten med sockret och 2/3 av lingonen. Blanda allt och bred ut allt på botten. Ställ kallt åtminstone en timme innan servering. garnera med lingonen som blev över innan servering.
Cheesecaken blev väldigt god och populär!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar